Vastgoed projecten

Referentieprojecten

TOP-Consultants helpt bedrijven die actief zijn met vastgoed, verstandig omgaan met regels op het gebied van milieu en veiligheid, RO en bestemminglannen. Onze opdrachtgevers zijn bedrijven, overheden, projectontwikkelaars, advocaten, architecten en adviesbureau’s die een beroep op ons doen in verband met onze specifieke kennis op het gebied van milieu, ruimtelijke ontwikkelingen, bodemverontreiniging en Externe Veiligheid.

Tilburg; 2,5 ha bedrijfsterrein omvormen naar woningbouw

Advies externe veiligheid (LPG tankstations), in overleg met de gemeente bepalen van de milieu en stedelijke randvoorwaarden, uitvoeren bodemonderzoek (en dadelijk de sanering).

Veerplein Kruiningen; voormalig veerplein Kruiningen Perkpolder

Vergunningenmanagement: RWS, Waterschap, gemeente provincie, belangenvereniging en omwonenden, overleg met overheden.

Datacenters in Amsterdam en Eindhoven

Aanvragen van vergunningen, oplossingen voor akoestische problemen (ventilatoren), advies gebouwveiligheid (brandwerende constructies ivm opslag HBO), overleg met overheden.

Libema Exploitatiemaatschappij/vakantiepark Beekse Bergen

Uitbreiding vakantiepark Beekse Bergen. Implementatie Green Key Keurmerk voor 16 bedrijfsonderdelen, mede in verband met het daardoor gebruik kunnen maken van fiscale regelingen zoals de MIA en VAMIL regelingen.

Transformatorenfabriek; bedrijfsverplaatsing / nieuwbouw transformatorenfabriek

Vergunningen, advies werkplekken, beoordelen milieuaspecten in relatie tot bestemmingsplan; advies opslag gevaarlijke stoffen, bodemonderzoek, begeleiding implementatie ISO 9001.

Containerterminal tweede Maasvlakte en in Bergen op Zoom

Opstellen ontwerp Duurzame containerterminal, in verband met de realisatie van de grootste containerterminal van Nederland op de tweede maasvlakte.

Diverse projecten belangenbehartiging in verband met woningbouw

Met name gericht op:

  • planning en behoud van toekomstige milieuruimte
  • creatief omgaan met verontreinigde grond
  • advies brandveiligheid parkeergarage/winkels/woningen

Recente ontwikkelingen

Recente ontwikkelingen op dit moment zijn: 

  • Kantoorgebouwen worden getransformeerd tot woningen. Hiervoor dient het bestemmingsplan te worden gewijzigd. TOP-Consultants verzorgt onderzoeken rond de onderwerpen Externe Veiligheid en Lucht (uitvoeren QRA met Safeti en RBM II, berekening CAR e.d.);
  • Gemeenten gaan steeds meer met de "hakken in het zand" als het gaat om ontwikkelingen in de nabijheid van bedrijven of (spoor)wegen waar gevaarlijke stoffen een rol spelen. TOP-Consultants adviseert rond ontwikkel-vraagstukken die binnen een invloedsgebied / groepsrisico contour liggen van opslagen/transporten gevaarlijke stoffen.

Dit is slechts een beperkte greep uit het aantal projecten dat door TOP-Consultants is uitgevoerd. Wanneer u meer informatie wenst, neem dan contact met ons op.

 

                                                                                       

 

Klik hier voor onze portfolio.

Heeft u een vraag bel 076-5014262 of 0182-630622 voor een antwoord of stel uw vraag direct aan TOP-Consultants. Created by OJO Interactive BV