Bedrijfsbrandweerrapport

Alle Brzo bedrijven moeten een Bedrijfsbrandweerrapport opstellen. Afhankelijk van de resultaten uit het rapport kan door de Veiligheidsregio tot een “Aanwijzing Bedrijfsbrandweer” worden overgegaan. Dat is in ieder geval wanneer de inrichting een bijzonder gevaar oplevert voor de openbare veiligheid.

 

Werkwijze aanwijzing bedrijfsbrandweer

De basis voor de Aanwijzing Bedrijfsbrandweer ligt in artikel 31 van de Wet veiligheidsregio’s, en is nader uitgewerkt in artikel 7.2 van het Besluit veiligheidsregio’s.

Op basis van incidentscenario’s wordt onderzocht welke maatgevende scenario’s er zijn.  Maatgevende scenario’s zijn bepalend voor het al dan niet moeten beschikken over een bedrijfsbrandweer. Hiervoor doet de Veiligheidsregio (Brandweer) een uitspraak, uitmondend in een “aanwijzing bedrijfsbrandweer”.

bedrijfsbrandweerrapport

Heeft u een Bedrijfsbrandweerrapport nodig?

TOP-Consultants helpt Brzo bedrijven met het opstellen van het Bedrijfsbrandweerrapport.

Wanneer knelpunten worden geconstateerd helpen wij u verder met het vinden van passende oplossingen. Hierbij is constructief overleg met overheden een cruciaal onderdeel. U kunt bij ons terecht voor alle Brzo vraagstukken.

  • Neem voor meer informatie of een offerte contact met ons op

    Bel 088 – 44 02 910 of 0182-630622 voor een antwoord of vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.