Kwantitatieve Risico Analyse / QRA

Elk BRZO (Besluit Risico’s Zware Ongevallen) bedrijf, en ook de BEVI (Besluit Externe Veiligheid Inrichtingen) inrichting is verplicht om inzicht te geven in de externe veiligheidsrisico’s die verbonden zijn aan de bedrijfsactiviteiten. Het gaat dan om het inzichtelijk maken van de gevolgen van een ernstig ongeluk of calamiteit naar de omgeving. Inzicht wordt verkregen middels het uitvoeren van een QRA (kwantitatieve risico analyse).

Soms kan het nodig zijn om een groepsrisicoberekening uit te voeren, bijvoorbeeld bij het wijzigen van een bestemmingsplan, of als gevolg van een nieuwe activiteit die in de nabijheid van een BRZO of BEVI inrichting is gelegen.

Heeft u een QRA nodig?

TOP-Consultants is uw partner voor het uitvoeren van de QRA met behulp van het rekenprogramma Safeti-NL. Ook voeren wij QRA’s uit met de rekenprogramma’s RBM II en Carola.

Wanneer knelpunten worden geconstateerd helpen wij u verder met het vinden van een passende oplossing. Hierbij is constructief overleg met overheden een cruciaal onderdeel. Wij zijn hier uitstekend in “thuis”.

Daarnaast verzorgen wij ook voor het overleg met vergunningverlenende instantie, zodat u op pragmatische wijze kunt voldoen aan deze complexe materie.

U kunt bij ons terecht voor alle BRZO en BEVI vraagstukken.

  • Neem voor meer informatie of een offerte contact met ons op

    Bel 076-5014262 of 0182-630622 voor een antwoord of vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.