Kwantitatieve Risico Analyse / QRA

Elk BRZO bedrijf, en ook een aantal niet categoriale BEVI inrichtingen, zijn verplicht om een QRA uit te voeren. Een QRA geeft inzicht in de externe veiligheidsrisico’s die verbonden zijn aan de activiteiten van een bedrijf. Het gaat dan om het inzichtelijk maken van de gevolgen van een ernstig ongeluk of calamiteit naar de omgeving. Met een QRA wordt het plaatsgebonden risico (PR) en groepsrisico (GR) inzichtelijk gemaakt.

 

Groepsrisicoberekening

Soms kan het nodig zijn om alleen een groepsrisicoberekening uit te voeren, bijvoorbeeld bij het wijzigen van een bestemmingsplan, of als een nieuwe activiteit in de nabijheid van een BRZO of BEVI inrichting is gelegen.

QRA Kwantitatieve Risico Analyse

Heeft u een QRA nodig?

TOP-Consultants is uw partner voor het uitvoeren van de QRA met behulp van het rekenprogramma Safeti-NL, RBM II en Carola. Wanneer knelpunten worden geconstateerd helpen wij u op praktische wijze met het vinden van een passende oplossing. Hierbij is constructief overleg met overheden een cruciaal onderdeel. Wij zijn hier uitstekend in “thuis”. U kunt bij ons terecht voor alle vragen op het gebied van BRZO en BEVI.

  • Neem voor meer informatie of een offerte contact met ons op

    Bel 076-5014262 of 0182-630622 voor een antwoord of vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.