Vacature Consultant Externe Veiligheid. TOP-Consultants in Breda is dringend op zoek naar een Consultant om BRZO bedrijven verder te helpen met vragen over externe veiligheid en milieu.

Over TOP-Consultants

TOP-Consultants is een adviesbureau dat werkt aan praktische oplossingen op gebied van veiligheid, milieu en ruimtelijke ontwikkeling. We helpen bedrijven in de omgang met lastige milieu- en externe veiligheidsregels, waaronder het verkrijgen van de nodige vergunningen en uitvoeren van veiligheidsonderzoeken (QRA, ATEX-EVD, HaZop, MRA).

Sinds de oprichting in 2005 hebben we een gezonde groei gerealiseerd. We leveren kwalitatief goed werk, waardoor we duurzame relaties hebben met onze klanten. Met een relatief klein, maar vakkundig team werken we inmiddels voor circa 20% van de alle BRZO bedrijven in Nederland. TOP is licentiehouder van de rekenpakketten Safeti-NL, RBM II en Carola. TOP-Consultants is onderdeel van Tritium Advies, het onderzoeksbureau op het gebied van bouwen, milieu en veiligheid.

Jouw functie

Als Consultant help je BRZO (SEVESO) bedrijven met uiteenlopende vragen over externe veiligheid. Bij grotere projecten treed je op als projectleider. In deze voortrekkersrol maak je slim gebruik van de kennis van milieu- en veiligheidskunde die bij je opdrachtgevers al aanwezig is. Jij voelt haarfijn aan wanneer jouw extra aandacht nodig is.

De belangen van je klanten zijn groot, zowel financieel als qua planning. Klantvragen weet je goed te doorgronden en door te vertalen in heldere en haalbare adviezen. Je begeleidt BRZO-inspecties en zorgt dat problemen worden opgelost en bedrijven kunnen voldoen aan wettelijke voorschriften. Je helpt bij het uitvoeren van kwantitatieve risicoanalyses (QRA), groepsrisicoberekeningen en het opstellen van Veiligheidsrapporten. En je zorgt voor optimalisatie en implementatie in de bedrijfsvoering van Veiligheidsbeheerssystemen (VBS).

Bij TOP-Consultants werken we uitsluitend voor profit organisaties, want die passen het best bij jouw praktische aanpak. Je werkt nauw samen met een aantal collega consultants, en ook met consultants uit ons netwerk. Ons werkgebied is heel Nederland, maar het zwaartepunt is de regio Rotterdam en de provincie Noord-Brabant.

Functie-eisen

• Je hebt een afgeronde technische HBO / WO opleiding.
• Je hebt kennis van de Externe Veiligheidsregelgeving (BEVI / BRZO).
• Je hebt als consultant een aantal jaren werkervaring opgedaan bij BRZO bedrijven.
• Je woont op acceptabele afstand van ons kantoor in Breda.
• Minimaal 32 uur per week inzetbaar.

Wij bieden

Wij bieden jou de mogelijkheid om zonder al te veel poespas inhoudelijk met je vak bezig te zijn. Je hebt veel variatie in werkzaamheden en typen opdrachtgevers. We sturen zoveel mogelijk op output en resultaat. Dus als je zelfstandig bent, ben je bij ons prima op je plek. En als je 1 of 2 dagen per week vanuit huis wilt werken, is dat voor ons geen probleem. Uiteraard hoort daar een salarispakket bij dat matcht met je opleiding en werkervaring.

Reageren?

Interesse? Dan ontvangen wij graag je sollicitatie! Je CV en motivatie kun je sturen naar Yvonne Jansen via yjansen@top-consultants.nl. Voor vragen over de procedure kun je altijd contact opnemen via telefoonnummer 088-44 02 910.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  • Solliciteer vandaag nog!

    Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 250 MB.