TOP-Consultants in Breda is op zoek naar een Senior Consultant die Seveso bedrijven  ondersteunt met vragen over externe veiligheid en milieu. TOP-Consultants is onderdeel van Tritium Advies, een onderzoeksbureau op het gebied van bouwen, milieu en veiligheid.

Typisch voor TOP-Consultants zijn de duurzame relaties met klanten door het leveren van kwalitatief sterk werk. Het klantenbestand omvat inmiddels circa 20% van alle Seveso-bedrijven in Nederland, variërend van opslag van gevaarlijke stoffen tot grote productiebedrijven.

Nu is TOP-Consultants dus op zoek naar versterking voor het team in de vorm van een Consultant externe veiligheid en milieu. Ben jij de top-kandidaat die TOP zoekt?

Over ons: TOP-Consultants

TOP-Consultants is een adviesbureau dat werkt aan praktische oplossingen op gebied van externe veiligheid, milieu en ruimtelijke ontwikkeling bij voornamelijk Seveso bedrijven. We helpen bedrijven in de omgang met lastige milieu- en veiligheidsregels, waaronder het verkrijgen van vergunningen en het uitvoeren van veiligheidsonderzoeken. De afkortingen QRA, ATEX-EVD, HAZOP en MRA zien wij dan ook met grote regelmaat voorbij komen. Daarbij ondersteunen we bedrijven bij de identificatie en beheersing van risico’s op zware ongevallen.

Jouw nieuwe baan?

Als onze Senior Consultant externe veiligheid en milieu heb je een verantwoordelijke baan. Je helpt Seveso bedrijven met uiteenlopende vragen over externe veiligheid en bij grotere projecten treed je op als projectleider. In deze voortrekkersrol zet je jouw expertise vol in en vult deze aan met de reeds aanwezige kennis van milieu- en veiligheidskunde bij je opdrachtgevers. Jij voelt haarfijn aan wanneer jouw extra aandacht en inzicht nodig is.

De belangen van je klanten zijn groot. Klantvragen weet je goed te doorgronden en te vertalen naar heldere, haalbare adviezen. Je begeleidt bedrijven bij de invulling van Seveso-vraagstukken. Denk hierbij aan de identificatie van risico’s op zware ongevallen en de beheersing ervan in een veiligheidsmanagementsysteem of de voorbereiding en begeleiding tijdens Seveso-inspecties. Jij zorgt als externe expert dat problemen voortvarend worden opgelost en dat jouw opdrachtgevers voldoen aan de wettelijke voorschriften. Ook help je bij het uitvoeren van kwantitatieve risicoanalyses (QRA), groepsrisicoberekeningen en het opstellen van veiligheidsrapporten e.d..

Daarbij is het goed om te weten dat we bij TOP-Consultants uitsluitend werken voor profit-organisaties. Deze passen dan ook het beste bij jouw heldere, pragmatische aanpak. Je werkt nauw samen in een relatief klein team van mede-vakspecialisten en met externe experts binnen ons netwerk.

Kortom: een zeer diverse en verantwoordelijke baan met daarbij een TOP-team waar je op kunt bouwen.

Wat breng je mee?

Bij voorkeur heb je onderstaande punten op je CV staan. Maar, wijkt jouw achtergrond hier nou iets vanaf en zie jij jezelf toch echt bij ons werken, dan nodigen we je natuurlijk alsnog uit ons van je te laten horen.

  • Je hebt een afgeronde, technische HBO of WO opleiding.
  • Je hebt kennis van de externe veiligheidsregelgeving (Seveso).
  • Je hebt een aantal jaren werkervaring als consultant achter de rug.

Wat TOP je biedt

Wij bieden jou de mogelijkheid om – zonder poespas – inhoudelijk met je vak bezig te zijn. Je hebt veel variatie in werkzaamheden en typen opdrachtgevers. Uiteraard hoort er bij deze functie een meer dan goed salarispakket dat matcht met je opleiding en werkervaring.

Ben je zelfstandig, zelfredzaam en geniet je van vrijheid in je werk? Dat bieden we je ook. Wil je een aantal dagen per week vanuit huis werken? Geen probleem. Daar bovenop zijn er – wanneer jij daar zin in hebt – altijd gezellige (en soms sportieve) activiteiten om samen met je TOP- en Tritium-collega’s bij aan te sluiten.

Iets voor jou?

Heb je interesse in deze functie en wil je onderdeel uitmaken van ons team? Dan ontvangen wij graag je cv en motivatie. Stuur deze naar via breda@top-consultants.nl, dan komen we er zo snel mogelijk bij je op terug. Voor vragen kun je altijd contact opnemen via telefoonnummer 088-44 02 910 (algemeen nummer).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Kom jij ons team versterken?

Heb je interesse in deze functie en wil je onderdeel uitmaken van ons team? Dan ontvangen wij graag je cv en motivatie en hopelijk zitten we snel samen aan de koffie! Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure of heb je een vraag over TOP-Consultants? Neem dan contact op met Angelique Steevens via het nummer 088 44 02 910.

Zoek je toch een andere uitdaging? Bekijk dan eens de vacatures van ons zusterbureau Tritium Advies!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, delen wel!

  • Solliciteer vandaag nog!

    Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 250 MB.